Årgang 54

Hverken fyrre, fed eller færdig!


Videre, men hvordan?

Det ville nok være klogt lige at opsummere, hvordan jeg egentlig kom hertil. Det startede med, at jeg blev fejret ovre hos Hanne Stegemüller

Det lavede jeg et indlæg om, og så kom den tanke til mig, at snarere end udelukkende at boltre mig i andre menneskers kommentarfelter, skulle jeg måske skrive et indlæg eller to på min egen blog. Men den var i mellemtiden blevet så træls, at kun de færreste kunne se, hvad jeg skrev. Jeg forsøgte, uden held og uden stor kraftanstrengelse at fikse det, og så blev jeg selv smækket ude. Jeg har indset, at jeg simpelthen ikke gider det tekniske mere, men jeg har et par ting eller tre, jeg måske godt kunne tænke mig at skrive om. Udelukkende at skrive på FaceBook er nok ikke lige mig, idet FaceBook er bedre egnet til kortere beskeder. Jeg må tilstå, at jeg selv ikke er meget for at læse længere indlæg der. Jeg har også lidt problemer med, at man ikke kan redigere, _før_ man publicerer. Det foretrækker jeg, selv om det måske ikke altid ser sådan ud.

Det, jeg gerne ville skrive om, var hvordan mit liv egentlig har ændret sig, efterhånden som jeg er nået op i denne aldersklasse og grad af svagelighed.

Så, for at repetere: For ca. 1 år siden bad jeg min læge om at blive indlagt på sygehuset, fordi jeg troede, jeg var ved at dø. Det lyder nok mere dramatisk, end det var. Jeg blev fragtet derud på båre og i sygebil, men dog uden udrykning.

I løbet af de første dage, hvor jeg lå i isolation p.gr. af Coronafaren og nervøsitet omkring nogle af mine symptomer, blev det via et batteri af blodprøver, scanninger mv. konstateret, at jeg ikke umiddelbart var ved at himle. Mine infektionstal var skyhøje, og jeg manglede alle tænkelige slags mineraler og vitaminer. Desuden manglede jeg væske. Det var ikke så mærkeligt, idet jeg i flere dage havde været ude af stand til at spise og kun kunne drikke en lille smule. Jeg kom på intravenøse antibiotika, diverse væsker samt masser af vitaminer og mineraler, som jeg havde store problemer med at sluge. Jeg havde også store problemer med at sluge maden, men gjorde dog mit bedste, hvilket ikke var godt nok.

Da man var blevet klar over, at jeg ikke var ved at krepere lige nu, skulle man jo finde på, hvad der nu skulle ske med mig. Hospitalet ville gerne sende mig i “aflastning”, aka et midlertidigt ophold på plejehjem. Det tænkte jeg over et stykke tid, før jeg sagde pænt nej tak. Jeg mente, at nu da det var vedtaget, at jeg skulle leve videre et stykke tid, så ville jeg hellere hjem og gøre det. Med min dårlige appetit, vitamin- og mineralmangel, forvredne venstre ankel – det var jeg så heldig at ordne min anden aften på hospitalet.

Hermed er referatet vist bragt “up to speed”, og jeg kan frit gå videre, når som helst energien måtte være til det!18 svar til “Videre, men hvordan?”

 1. Susanne Lund Kristensen Avatar
  Susanne Lund Kristensen

  Dejligt at starte søndagen med en livstilkendegivelse fra dig.
  Selvom vi ikke ses fysisk, bor du i min bevidsthed, og jeg er glad for at læse, at du har det godt eller ihvertfald bedre end rigtig skidt.

  Jeg glæder mig til at fölge med i din genoplivede blog.

  Kh Susanne

  Liked by 1 person

  1. Tak, Susanne. Godt, du fandt frem til kommentarfeltet. Det er vist lidt godt gemt her. Du skulle lige godkendes, før din kommentar kan ses.

   Like

 2. Det er virkelig rart at se dig – og din til tider skarpe pen – igen. Og selvfølgelig skal du også skrive hos dig selv, ikke kun hos andre.

  Og at prøve med WordPress.com er en god idé – der er flere millioner af mennesker verden over, der har valgt den løsning; så mon ikke det virker (godt)?

  Det er lidt synd for alle de gode gamle indlæg/poster. Selv ville jeg gerne se, at dem om sprog overlevede, men jeg forstår pdas. godt, at du ikke vil ofre penge på en konvertering.

  Liked by 1 person

  1. Tak for din kommentar. Den skulle lige godkendes, inden den gik igennem. Jeg er lidt spændt på, om det nu er hver gang, jeg skal ind og godkende kommentarer, men vi får se.

   Ja, jeg håber, at WordPress.com er løsningen for mig mht. til webpublicering. Det skulle gerne gøre det lidt enklere.

   Jeg har besluttet, at jeg ikke vil genoplive nogle af de gamle indlæg. Det kan jo være, at der kommer nye indlæg om de samme emner, ja endda at jeg kommer til at gentage mig selv!

   Like

  2. Jeg genfandt din kommentar, som jeg var kommet til at slette, men af en eller anden grund kommer den ikke frem på forsiden. Hmm. Det var meningen, at det skulle være nemt, det her!

   Like

   1. Skal jeg prøve igen?

    Like

 3. Det er virkelig rart at se dig – og din til tider skarpe pen – igen. Og selvfølgelig skal du også skrive hos dig selv, ikke kun hos andre.

  Og at prøve med WordPress.com er en god idé – der er flere millioner af mennesker verden over, der har valgt den løsning; så mon ikke det virker (godt)?

  Det er lidt synd for alle de gode gamle indlæg/poster. Selv ville jeg gerne se, at dem om sprog overlevede, men jeg forstår pdas. godt, at du ikke vil ofre penge på en konvertering.

  Like

  1. Nu kom der pludselig en spamfolder frem, og se, hvad jeg fandt der! Beklager alt dette rod, men den har vitterligt ikke været der før i dag!

   Like

 4. Nej, tak. Nu lader det til at virke. Måske er der en lille forsinkelse på?

  Like

  1. Alt er fint nu. Har du mulighed for under en post at indsætte noget a la “x kommentarer”, så læseren ved, at der faktisk er kommentarer?

   Liked by 1 person

   1. Nej, for det vil indebære en ændring i denne “template” og det ser ikke ud til, at det er muligt. Jeg kunne så vælge en af de andre, men de ser så rodede og umulige ud. Denne er den eneste, der tilnærmelsesvis ligner noget, jeg kender.

    Like

 5. Nåh okay – denne template er fin, og man genkender dit “brand”. Man skal bare lige vænne sig til det.

  Liked by 1 person

 6. Hej – jeg fandt dette indlæg fordi jeg ovre på Ellen Mommers så at du nævnte noget om at du havde fået et ‘s’ og at det nu var .com og ikke .dk

  Og så spurgte jeg mig selv om det var dig, der havde kørt Open Source (Linux eller BSD) – eller i hvert fald havde været den, der styrede teknikken, og ikke omvendt; men jeg fandt ikke svar på spørgsmålet i denne post, til gengæld kunne jeg på Stegemüllers kommentarer se at det var ganske nyt og at det er WordPress. Jeg er “gratis-kunde” hos WordPress nu på 15 år, dengang genoprettede jeg dog min egen server efter en tid hvor det foregik fra min arbejdsplads (udenfor arbejdstiden).

  WordPress var dengang meget idealistiske, og jeg tror at de, der opkøbte foretagendet og de, der driver det videre, stadig er glade for open source. Ideen med et “skin” eller en template er god og det ser ud til at virke fint.

  Jeg har heller ikke tid til at dyrke alle tekniske detailler på maskineriet, fordi jeg gerne vil mere end det.

  Jeg holder tilbage på kræfterne især fordi jeg kan se at graden af komplexitet er steget voldsomt; så må man nøjes med det vigtigste.

  Observationen om at man ikke kan redigere på FB har jeg set før. Bruger man en web-browser kan man imidlertid godt redigere både indlæg og kommentarer på FB. Det er sådan set bedre at bruge en browser, men jeg har selvf observeret at FB gerne vil have at man bruger en mobil og en app.

  En overgang håbede jeg at Margrete Vestager ville kræve lovgivning om standarder på Internettet, for hun ser ud til at have forstået alle implikationerne. Jeg ville hellere have betalt internet news end gratis+reklamer + tracking.

  Like

  1. Donald, du var røget i den spamfolder, jeg ikke har fundet før i dag! Beklager meget.

   Ja, man kan redigere FB opslag, indtil køerne kommer hjem, men man kan ikke gemme dem og redigere dem, uden at publicere dem. Det var sådan set det, jeg mente. Når jeg laver blogindlæg, gemmer jeg dem ofte nogle timer eller længere, før jeg offentliggør dem.

   Jeg har også være WordPress bruger siden starten, og den gang kunne man gøre en masse med det, selv. Jeg brugte det på egne domæner, ikke i første række til blogging, men som CMS. Det gjorde det meget nemt at tilføje flere sider til et projekt, og man kunne gøre det “on the fly”. Mao. man behøvede ikke sidde og strikke en side og så uploade den, når den var færdig. Det hele kunne gå meget hurtigere og alligevel være under kontrol. Og til sidst kunne man masseredigere alle siderne og dermed koble databasen fra, når den ikke længere var nødvendig. Det, syntes jeg, var vældig smart.

   Liked by 1 person

 7. Nu bladrede jeg og kan se at jeg har været her før og fik set det første af dette indlæg – men ikke skrevet en hilsen, så det vil jeg råde bod på.

  Godt at du kom på hospitalet. Det skyhøje infektionstal har jeg også oplevet (ønsker dog ikke at slå nogen rekorder) – sygehuspersonalet fandt ud af at det var en lungehindebetændelse med multiresistente. Jeg er heldigvis blevet forskånet for Corona. Min teori er at det skyldes min dejlige søn, som havde besøgt en coronaramt og som kan have bragt et par sølle ensomme virus med hjem til mig – så det mao kun blev en af de mange “små” infektioner man få, når man har et nedsat immunforsvar (som – husk det nu – er stærkere hos mennesket end hos de fleste andre væsener).

  Når man har sådan en episode, højt infektionstal, svag, så er det ikke automatisk sådan at man ønsker at dø, måske tværtimod, men jeg ville ikke forstyrre lægerne … hha … host. De blev nu alligevel glade for at se mig. Som kræftpatient havde jeg det privilegium at jeg kunne ringe og strax blev jeg indlagt.

  Men jeg finder glæden ved livet i den sol, der skinner ind ad vinduet nu, selv om den helst ikke skulle ramme klaveret, – ved mine aktiviteter. Du har lige lagt en kommentar til mig om at få reduceret havearbejdet evt. “multiservice” el. og det passer mig fint, men på den anden side er glæden ved potteplanter, gamle venner, som jeg har haft i 50 år, og især ved at kunne skrive og spille – det er så meget glæde og der er så mange ting, der skal siges, så det ønsker jeg at have mange år til at gøre. Desuden der det jo også skønt at komme ud, selv om man måske ikke kan gå så langt nu om dage.

  Liked by 1 person

  1. Pointen må vel være, at man kan fortsætte med de ting, man kan overkomme, der giver mening og glæde, og så få andre til at tage sig af resten. Det behøver jo ikke være enten/eller.

   Like

 8. Det ser ud som om der har været problemer, måske tidligere kommentarer røg i spam. Du oplevede at blive låst ude af egen blogg, men jeg tror nu nok at jeg har fundet en forklaring, jeg havde en anden, udtale.wordpress.com som åbenbart ikke havde samme ID som den jeg bruger, nemlig dax2.

  Liked by 1 person

  1. Jeg tror, som sagt, ikke, at det var forklaringen. Men jeg er jo ikke alvidende, så …

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Om mig

Jeg er en ældre (pt. 68-årig) dame, der tidligere drev bloggen på aargang54.dk.

Hvis du ønsker at kommentere eller læse andres kommentarer, kan du klikke på det enkelte indlægs titel, og kommentarfeltet kommer frem

Blogroll

%d bloggers like this: