Årgang 54

Hverken fyrre, fed eller færdig!


Løn som forskyldt?

Overskriften hentyder sædvanligvis til, at man har gjort noget forkert, som man derefter får en passende straf for. Men det kunne da også godt handle om, at man har udført et stykke arbejde, der giver et afkast i klingende mønt, og det er nærmest det, der er tilfældet her.

I mange år har jeg jo haft diverse undervisningshjemmesider. Jeg har slettet dem alle nu, med én eneste undtagelse: Fjern-uv. Jeg skulle have links-siden fjernet, siden den nu ikke linker til noget som helst. De sider, jeg har fjernet, var alle drevet af shock-wave flash, der jo ikke virker mere. Jeg har fået frustrerede e-mails fra lærere og kursister, der ikke kunne få skidtet til at virke, og det kan vi jo ikke have. I længden, altså. I virkeligheden har “vi” haft det temmelig længe … Mens jeg var derinde, redigerede jeg lige et større antal sider i selve Fjern-uv, nemlig alle sider, der indeholdt noget shockwave flash eller havde links til sådan noget. Det betyder, at Fjern-uv ikke længere “tilbyder” nogen former for lytteøvelser (de har været savnet, siden shockwave holdt op med at virke) eller ting, der hoppede og dansede. Dem er der til gengæld ingen, der har savnet, og de blev oprindelig kun indsat for at underholde webmaster (mig, sagde hunden), der var ved at dø af kedsomhed under kodearbejdet med de flere hundrede grammatiske øvelser. Nu er jeg så færdig, men det kan da godt være, at jeg har glemt et eller andet link. Sådan vil det være, når der er tale om en manuel proces.

Da jeg så mente at være færdig, ville jeg gerne have en frisk sikkerhedskopi af alle filer. Det ville File-Zilla så slet ikke være med til, så jeg har oprettet en support-ticket hos Simply, det tidligere UnoEuro. Det løser de forhåbentlig for mig. Selv om jeg er lidt ligeglad med de dele nu om stunder, er det dog mange timers arbejde, både før og nu, der kunne være spildt.

Det med alle timerne fører så videre til det med lønnen. Den har jeg fået, for mange år siden, vil nogen indvende, men netop i morges var der besked fra Copydan om, at jeg har tjent lidt royalties på Fjern-uv. Jeg synes, det er meget passende, at den mail kom få timer efter, at jeg har brugt 2-3 timer på at redigere sitet. Jeg er jo trods alt pensionist og for længst holdt op med at arbejde. Så når jeg faktisk arbejder, siger jeg da ikke nej tak til lidt løn!12 svar til “Løn som forskyldt?”

 1. Jeg har surfet lidt rundt på din http://fjern-uv.dk – og jeg er ganske enkelt vild med den. Jeg elsker, at du bruger latin som 1. valg og dansk som 2. valg. Den latinske betegnelse er jo ofte forklarende i sig selv, fx ad-verbium, altså lægger sig til verbet.

  Den kommer fluks på min blogliste! Jeg kender utrolig mange, der burde kende den. Du er “gået stille med dørene” (forestil dig kortvarigt hvordan en autist ser det udtryk) for jeg synes aldrig, jeg har set den før (eller også har jeg glemt det). Når man påtænker, at det var ren HTML, er det tydeligt, at du har brugt ufatteligt mange timer på siden.

  Jeg noterer mig med stor tilfredshed: “Det betyder, at Fjern-uv ikke længere “tilbyder” nogen former for lytteøvelser (de har været savnet, siden shockwave holdt op med at virke) eller ting, der hoppede og dansede. Dem er der til gengæld ingen, der har savnet, og de blev oprindelig kun indsat for at underholde webmaster …” Jeg tror, det gælder meget “hop og dans”. Det har i hvert fald været gældende for de bevægelig ting og sager, jeg selv til tider har haft på min side.

  Jeg har et par sproglige spørgsmål i forbindelse med den side, jeg p.t. læser korrektur på – men jeg kan ikke lige finde et par eksempler. Må jeg have lov at sende dig en mail, når jeg finder dem igen?

  Liked by 1 person

  1. Se, der var din kommentar. Havnet i den spamfolder, jeg ikke har kunnet se før i dag!

   Like

 2. Stegemüller er atter blevet sendt i skammekrogen af bloggen. Eller er det mon hendes modem, der er lettere defekt og ikke vil holde forbindelsen? I hvert fald har hun sendt følgende:
  ——————————————————————————
  “Jeg har surfet lidt rundt på din http://fjern-uv.dk – og jeg er ganske enkelt vild med den. Jeg elsker, at du bruger latin som 1. valg og dansk som 2. valg. Den latinske betegnelse er jo ofte forklarende i sig selv, fx ad-verbium, altså lægger sig til verbet.

  Den kommer fluks på min blogliste! Jeg kender utrolig mange, der burde kende den. Du er “gået stille med dørene” (forestil dig kortvarigt hvordan en autist ser det udtryk) for jeg synes aldrig, jeg har set den før (eller også har jeg glemt det). Når man påtænker, at det var ren HTML, er det tydeligt, at du har brugt ufatteligt mange timer på siden.

  Jeg noterer mig med stor tilfredshed: “Det betyder, at Fjern-uv ikke længere “tilbyder” nogen former for lytteøvelser (de har været savnet, siden shockwave holdt op med at virke) eller ting, der hoppede og dansede. Dem er der til gengæld ingen, der har savnet, og de blev oprindelig kun indsat for at underholde webmaster …” Jeg tror, det gælder meget “hop og dans”. Det har i hvert fald været gældende for de bevægelig ting og sager, jeg selv til tider har haft på min side.

  Jeg har et par sproglige spørgsmål i forbindelse med den side, jeg p.t. læser korrektur på – men jeg kan ikke lige finde et par eksempler. Må jeg have lov at sende dig en mail, når jeg finder dem igen? “

  Liked by 1 person

  1. Ja, siden har eksisteret siden 2006, tror jeg det var, så der har da været lejlighed til at finde den. Det er naturligt at bruge de latinske betegnelser i materiale, der retter sig mod udlændinge. Hvis de har gennemgået noget uddannelse, er der jo en chance for, at de har lært de latinske betegnelser og således kan føle sig lidt hjemme. At det så siden har vist sig, at siderne mest bruges af danskere er jo ikke noget, jeg havde kunnet forudse. Men VUC, Folkeskolen og Højskolerne er gode “kunder”. Ja, faktisk alle mulige steder, hvor de underviser voksne, der skal have mere styr på deres skriftsprog. Så må vi jo håbe, at det har hjulpet noget.

   Faktisk brugte jeg WordPress som CMS til at begynde med, men da jeg havde udbygget sitet så meget, som jeg ville, koblede jeg det fra og nøjedes med at have php sider. Det fik alting til at virke så meget hurtigere, men det var meget praktisk i opbygningsfasen at have en nem måde at lave nye sider på.

   Du må gerne spørge, så får vi se, om du kan få et svar.

   Like

  2. Nej – jeg har netop (helt selv) i dag installeret det nye modem, så der er konstant forbindelse.

   Liked by 1 person

 3. Det ville da også være mere end en smule fjollet at afvise betaling for noget, man selv har haft arbejde med at skabe!
  Derudover har du nok tabt mig lidt med din snak om fx shockwave flash, som jeg umiddelbart gætter på intet har at gøre med uvejr i forbindelse med jordskælv 😳

  Liked by 1 person

  1. Nej, det har det ikke meget med at gøre. Det var nogle “objekter” der kunne bringe lyd, eller animation plus lyd. Gevaldig praktisk for mig, men også for skiderikker, der vil hacke nettet til egen fordel. “Objekterne” blev med andre ord en sikkerhedsrisiko, og derfor holdt man op med at tillade dem at virke. Så stod man der med fletningerne i postkassen. Igen.

   Like

   1. Aha. Det kunne jeg jo selv have googlet, men tak for svar – det er altid nemmere at spørge end selv finde ud af tingene 😇

    Liked by 1 person

 4. Jeg kendte godt til “shockwave flash” men har aldrig ønsket at bruge det eller lignende ting. Jeg ved ikke om der stadig er en “adobe flash” extension til denne browser, men husker svagt at video-rendering som udvidelse af text-formatet på websider er blevet en del af de nyeste HTML standarder, som måske har skiftet navn til noget andet.

  At man lavede HTML og WWW eller HTTP protokollen som en overbygning på Internet-protokollen er jeg ikke sikker på var en god idé – fordi man ved nogle af faciliteterne dér ændrer på peer-to-peer ideen. Du kunne med de gamle internet protokoller ikke få andre input fra netstikket end dem, du selv bad om. Med HTTP og HTML kom der en “push” facilitet.

  Hvis du kender til de gamle browsere, w3m og lynx og den slags, som kører i en Unix XTerm, så ved du hvad jeg mener. Tror jeg 😉

  Nu skal vi se om jeg kan aflevere denne kommentar.

  Liked by 1 person

  1. Donald, du kunne aflevere alle tre kommentarer. Den eneste grund til, at de ikke kom frem, er at du ikke har kommenteret her tidligere. Som førstegangskommentator skal man lige godkendes, og det er du nu blevet, så alt skulle være i orden.

   Den eneste grund til, at jeg i sin tid brugte shockwave til at præsentere lyd og animation er, at jeg ikke er nogen ørn ud i kodning. Den smule, jeg kunne havde jeg tilegnet mig ved at “nærstudere” andres kode. Shockwave var det eneste, jeg kunne finde ud af den gang. Man fortæller mig, at man kan kode lyd med html 5 nu om dage, men mit pensionistliv er for kort til at sætte sig ind i den slags! Jeg har selv tænkt, at hvis energiniveauet blev helt vanvittigt højt en dag, så ville jeg kunne lave YouTube videoer med mine diktater, lytteøvelser mv., linke til dem og vupti! Men det bliver ikke til noget, idet jeg er pensionist nu, idet jeg ikke gider, og idet der er så mange andre sites, der tilbyder dansk til fremmedsprogede. De må prøve at finde noget, de kan bruge andetsteds. Jeg har trods alt været væk fra det job i 7 år nu, så det er vel på tide at holde fri? Det er i hvert fald det, jeg undskylder mig med. Jeg fandt ud af, at man faktisk kan se/høre shockwave flash i den browser, der hedder “Puffin”, men jeg har ikke villet anbefale den til nogen. Når den tillader shockwave, hvad andet tillader den så ikke? Desuden er der heller ikke en ærlig skole-it-ansvarlig, der ville gå med til at have sådan en browser på systemet. Jeg ville i hvert fald ikke, dengang jeg bar den kasket.

   Like

 5. Hver gang beder den mig logge ind på en gl. WordPress accnt selv om jeg er logget ind på dax2.wordpress.com – det er lidt underligt. Men lad os nu se om jeg har fået opdraget denne wp til at være lidt mere medgørlig …

  Liked by 1 person

  1. Som sagt havde du ikke gjort noget forkert, det var kun fordi det var din første kommentar her. Det er såmænd ikke en gang et kriterium, jeg selv har sat. Det er WordPress.com, der bestemmer alt her, på godt og ondt.

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Om mig

Jeg er en ældre (pt. 68-årig) dame, der tidligere drev bloggen på aargang54.dk.

Hvis du ønsker at kommentere eller læse andres kommentarer, kan du klikke på det enkelte indlægs titel, og kommentarfeltet kommer frem

Blogroll

%d bloggers like this: