Årgang 54

Hverken fyrre, fed eller færdig!


Kundeserviceogorsk?

Eller når kundeservice er en by i Rusland.

I de dårlige, gamle dage var vi kunder hos Stofanet. Det blev vi uden selv at have ytret ønske om det. Vi havde HAS (Hjørring Antenneselskab), og de kunne åbenbart ikke se en profit i at være IP selv, så de solgte os til Stofa. Prisen blev lidt lavere, hvilket man jo ikke kunne være utilfreds med, men kvaliteten blev ikke bedre. Der var hyppige udfald og man kunne ikke regne med noget.

Da det blev muligt at bestille internet via elnettet, som i første omgang kaldte sig Bredbånd Nord, sprang vi på. Prisen var lavere og kvaliteten betydeligt højere. Yderst sjældent var der urent trav af nogen art. På et tidspunkt ville Bredbånd Nord hellere kaldes Eniiig, hvilket vi fandt aldeles fjollet, men altså, skidt. Så længe det med pris og kvalitet holdt, så lad dem dog.

Helt så flegmatisk forholdt vi os ikke, da det kom frem, at Eniiig havde solgt os til Stofa. Vi havde bange anelser, som i starten ikke blev indfriet, heldigvis. Det kunne også bare mangle andet. De overtog jo et foretagende, der fungerede tæt på perfekt! Det er nemlig desværre sådan, at Stofas kundeservice er en by i Rusland.

Fx blev det en gang i aftes umuligt at streame fra DR, TV2play og Britbox. Det var umuligt på alle apparater, samtidig med at det kunne lade sig gøre, når man brugte iPhone som IP i stedet for Stofa. Jeg sendte en mail til dem og fik som svar, at de ville vende tilbage til mig inden for 3 dage. Det er den slags, jeg mener, med at deres kundeservice er en by i Rusland. Jeg prøvede også at ringe til dem, men fik en automatbesked om, at de tidligst ville kunne tale med mig om 10-15 minutter. Det er ikke god service.

I mellemtiden lader problemet til at være blevet løst, hvilket også var på tide. Når man er bundet til hjemmet, er 20 timer uden frit valg på tv-fronten meget lang tid! Det er sikkert en eller anden drønnert, der har slukket på en eller anden kontakt og ikke noget vanskeligt. Det er bare for dårligt, at de var så længe om at få det ordnet!12 svar til “Kundeserviceogorsk?”

 1. Det lyder jo ikke godt, men … Vi har haft Stofanet i årevis med yderst sjældne udfald, og de få gange (2?), jeg har haft behov for support (noget med deres tidligere og meget ringe version af web-TV), er jeg kommet igennem mædevons og har fået tålmodig hjælp. Så det er ikke entydigt ringe.

  Liked by 1 person

  1. Glæder mig at høre, at de ikke er 100% ringe, idet vi hænger på dem. Der skal altså også noget talent til for at ødelægge noget, der fungerede noget nær perfekt, før de kom til. Men de har sikkert dette talent i Stofa!

   Like

 2. Det er helt sikkert for ringe, og det skal bare virker hver gang.

  De der autosvar om, at man vil får svar inden tre hverdage, er lige til at lukke og og gøre i.

  Opringning med ventetid på 10-15 minutter synes jeg ikke er så galt, når jeg sammenligner med, at mit el-selskab “Andel Energi” allerede tidligt på formiddagen siger noget a la “Vi har meget travl, derfor har vi lukket for telefonerne for i dag”. Det har de sagt længe.

  Jeg fandt ud af, at man kan komme igennem, hvis man vælger en af de andre muligheder (altså noget andet end “Kundeservice”).

  Liked by 1 person

  1. Man kan jo blive nødt til at sno sig, hvis man vil høres. Jeg hader at være fanget i en telefonsluse under alle omstændigheder. Når vi kommer til at sidde der i timevis, skyldes det jo:

   a) Der er for mange ting at klage over
   b) Der er for få ansat til at tage telefonen

   I al almindelighed vil jeg hellere, at de bare retter fejlene end taler i telefon med mig. De er bare længe om det somme tider.

   Like

 3. Nu er det vel næppe de samme, der sidder i kundeservice som dem, der skal rette fejl, og de kan jo ikke pludselig akutansætte 10 personer mere i kundeservice, når der pludselig opstår en eller anden fejl, som der er masser, der ringer ind for at melde. Men … man kunne måske indtale en indledende besked om, at fejlen er opdaget og at man arbejder på sagen. Det gjorde vores bredbåndsudbyder engang der var en der ødelagde et kabel, som forsynede mange husstande.
  Bruddet var i øvrigt så omfattende, at det tog dem små to døgn at få alle op at køre igen. Da var jeg meget glad for mit lille reservemodem til det mobile bredbånd, som jeg kan bruge i nødstilfælde på alle vores enheder – og på vores rejser. Den sikkerhed og/eller ekstra mulighed koster mig 50 kroner/måned, men den er meget nyttig at have – også fordi den virker bedre oppe på vores terrasse end fibernettet kan række til.

  Liked by 1 person

  1. Det ville være glimrende med en besked om, at fejlen er opdaget, og at der arbejdes på at udbedre den. Denne besked kunne passende anbringes på driftsstatussiden, men også her er Stofa underbemandet. Ifølge den side er der aldrig noget i vejen. Det, synes jeg, også er for dårligt. De kunne forbedre deres renommé med meget få midler, men de er ligeglade, og det er de jo nok, fordi folk ikke har valgt Stofa men er blevet overtaget af dem eller solgt til dem.

   Like

   1. Jeg bruger bare min mobil som hotspot, hvis det er, men jeg kan ikke få mit tv til at finde et hotspot.

    Like

 4. Jeg kan anbefale at investere i en cromecast. Så kan du bruge telefonen (eller pc eller tablet) som mellemled mellem den og tv’et. Det benytter vi os meget af

  Like

  1. Det er ikke nødvendigt. Både iPad og telefon har den mulighed indbygget, dvs. de kan chromecaste og også caste efter en anden protokol. Jeg bryder mig bare ikke om løsninger, der gør den slags nødvendigt. Jeg vil have TV’et til at køre uafhængigt af andre dimser. Det er så en særhed, jeg har. Den er uden tvivl forbundet til min dåbsattest på en eller anden måde. 🙂

   Like

 5. Hej — jeg har andre problemer med ISP, men det er ikke derfor jeg skriver.

  Hvis jeg husker rigtigt har du kastet dig ud i at bruge andet end Microsoft, var det Linux eller BSD eller var det BSD-varianten fra Apple Computers?

  Jeg vil bare gerne vide om du har gjort noget særligt for at få tingene sat op som du gerne vil have dem, for efter at den 10 år gamle hardware var slidt op og ikke kunne starte, købte jeg en ny (udmærket hurtig) maskine og den nye Linux-Mint-21.1 er ikke guds gave til de kritiske sanser; nogle af de gamle programmer crasher lidt for ofte. Jeg har dog fået det meste på plads og i orden, det er kun Google Earth, som crasher hvis man bruger den for længe.

  Google Earth var ellers sådan en dejlig måde at holde ferie …

  Liked by 1 person

  1. Jeg har før i tiden forsøgt mig med Linux på en gammel Windowsmaskine, men her i huset er det manden, der er den overbeviste Linux-tilhænger. Han er nu på sin anden maskine, der blev købt med Linux præinstalleret. Ikke at han ikke er i stand til selv at installere det, men han gider ikke betale over 1000 kr. for Windows.

   Selv er jeg holdt op med at interessere mig for PC i det hele taget. Jeg bruger iPhone og iPad til internet nu om dage. Jeg har en gammel Windows PC stående, men bruger den så godt som aldrig.

   Liked by 1 person

   1. OK jeg synes nok at jeg huskede noget. Hvis jeg taler med “manden” er jeg ret sikker på at han ikke opfatter det som at være “tilhænger” men at det er glæden ved at bruge et professionelt indrettet system, som gør at man gider arbejde med det. Måske er han ligesom mange andre Linux brugere vokset op med nysgerrigheden efter hvordan hardwaren egentlig virker og hvordan leverandørerne har tænkt sig at de skulle fungere.

    Mine kolleger på mit sidste job, sysadm på RUC, nu 14 år siden, skelnede ikke mellem om det var det ene eller det andet. Man brugte, hvad der var relevant og der var jo meget grej på sådan en afdeling – også Linux til forskning, ligesom både Nasa og CERN bruger Linux og lignende.

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Om mig

Jeg er en ældre (pt. 68-årig) dame, der tidligere drev bloggen på aargang54.dk.

Hvis du ønsker at kommentere eller læse andres kommentarer, kan du klikke på det enkelte indlægs titel, og kommentarfeltet kommer frem

Blogroll

%d bloggers like this: